در این مقاله مراحل و شرایط دریافت جواز کسب به طور کامل توضیح داده شده است.

شما با مطالعه این مقاله و داشتن گواهینامه فنی و حرفه ای می توانید به راحتی برای دریافت جواز کسب اقدام نمایید.

پروانه یا جواز کسب

امروزه داشتن اطلاعات کافی در هر زمینه اهمیت بالایی دارد. به منظور ایجاد کسب و کار در محل مشخص ، داشتن پروانه کسب اجباری است. پروانه کسب ( جواز کسب ) ، اجازه ای است که طبق مقررات قانون نظام صنفی به منظور شروع و ادامه کسب و کار و حرفه به فرد برای محل مشخص یا وسیله کسب مشخص داده می شود. گواهی اشتغال گواهی نامه مهارت انجام کار فنی است که توسط مراجع ذی صلاح صادر می گردد. نیاز اصلی برای راه اندازی هر نوع کسب و کار و واحد صنفی داشتن صلاحیت و پروانه از اتحادیه صنفی مربوط خواهد بود. در غیر این صورت فعالیت غیرقانونی محسوب می شود.

مرجع صدور پروانه کسب ، اتحادیه‏ های صنفی و یا دستگاه‏های موضوع تبصره بند م ماده 30 قانون نظام صنفی می باشد.

پروانه کسب یا جواز کسب چیست؟

در اصل برای تاسیس هر نوع محل کسب و کار فنی ، نیاز به داشتن پروانه مربوط به آن کسب می باشد. بر این اساس در صورتی که شخصی بخواهد شغلی ایجاد کند باید قبل از سپردن هر گونه تعهد ، اجاره ، یا خرید محل برای اخذ مجوز لازم به اتحادیه صنف مربوطه مراجعه کند و درخواست کتبی خود را تسلیم نماید.

پروانه کسب یا جواز کسب یک سند تجاری است. اگر شخصی بدون دریافت این سند اقدام به راه اندازی کسب و کار خود نماید فعالیت وی غیر قانونی بوده و متخلف محسوب می شود.

جواز تاسیس که گفته شد برای فعالیت‌های تولیدی و صنعتی توسط وزارت صنعت ، معدن و تجارت صادر می‌شود. و تنها محدود به این فعالیت‌ها نیست و می‌تواند توسط نهادها و فعالیت‌های دیگری درخواست شود. برخی از این نهادها عبارتند از :

1. سازمان میراث فرهنگی در حوزه گردشگری و صنایع‌دستی

2. وزارت کشور در حوزه ان جی او و احزاب

3. وزارت جهاد کشاورزی در حوزه تولیدات و صنایع کشاورزی و غذایی

4. وزارت کار و تعاون در حوزه کارآفرینی

5. مشاغل خانگی

انواع جواز کسب

در واقع پروانه کسب 5 ساله هست بعد پنج سال منقضی و مجدد باید تمدید شود. پروانه کسب موقت به مدت 1 سال اعتبار دارد. در واقع بیشتر در مواردی کاربرد دارد که شخص یک مکان مشخص اجاره کرده باشد موجر با مالک توافق می کند که به مدت یک سال که مستاجر هست پروانه کسب یک ساله اخذ کند. این پروانه بعد از مدت یک سال منقضی شود. در حالی که اگر جواز کسب دائم به مدت پنج سال صادر شود و پس از گذشت سه سال مستاجر جدید در آن  ملک مستقر و شروع به فعالیت کند. اتحادیه استعلام خواهد گرفت ، اگر ملک جواز کسب داشته باشد با توجه به صنف کاری به اتحادیه مربوطه مراجعه و جواز کسب قبلی باطل می شود. بدین ترتیب مستاجر جدید می تواند برای دریافت جواز کسب جدید اقدام نماید. 

در صورتی که دارنده پروانه کسب بخواهد محل کسب خود را به دیگری واگذار کند باید درخواست کتبی خود را به اتحادیه صنفی مربوطه ارائه نماید. اتحادیه صنفی در صورتی که فرد معرفی شده را واجد شرایط قانونی بداند با رعایت سایر مقررات ، پس از ابطال پروانه کسب قبلی ، پروانه جدید به نام فرد معرفی شده صادر می کند. در صورتی که درخواست صاحب پروانه کسب مبنی بر تغییر پروانه جواز کسب به حرفه ای دیگر باشد علاوه بر طی مراحل قانونی ، استعلام و تسویه حساب از اتحادیه قبلی ضروری است.

مراحل اخذ جواز کسب

برای اخذ مجوز کسب باید به سامانه جواز کسب مراجعه نمایید. مدارک مورد نیاز را اسکن کنید. پس از ثبت نام شما ، طی دوره 15 روز جواز کسب برای شما صادر خواهد شد و این جواز کسب از طریق پست الکترونیکی نیز برای شما ارسال خواهد شد.
برای اخذ جواز کسب شخص باید تابعیت جمهوری اسلامی ایران را داشته باشد. در صورتی که شخص از اتباع باشد باید از وزارت کار و امور اجتماعی جواز کار معتبر داشته باشد و از وزارت کشور جواز اقامت معتبر را دریافت کند.

شخص باید سند مالکیت یا اجاره نامه و مبایعه نامه خود را ارائه دهد. قراردادهای منعقد شده بین فرد متقاضی با ادارات و سازمان های دولتی ، نهادها ، شهرداری ها و شرکت های تعاونی عام و خاص که تحت پوشش سازمان های دولتی و نهاد ها می باشند نیز جزو مدارکی هستند که متقاضی برای اخذ جواز کسب باید ارائه دهد.

در خصوص افرادی که دارای اجاره نامه عادی هستند یک تعهد محضری دریافت شود که در آن به پذیرش مسئولیت حقوقی اشاره شده است.

اقایان باید دارای گواهی پایان خدمت نظام وظیفه باشد در غیر این صورت باید حتما یک گواهی مبنی بر معافیت دائم داشته باشد. لازم به ذکر است که ارائه گواهی که نشان دهنده معافیت تحصیلی یا پزشکی باشد در صورتی که متقاضی گواهی پایان خدمت نداشته باشد الزامی است. همچنین خانم ها در سن 18 سالگی مجاز به اخذ جواز کسب می باشند.
افرادی که دارای دفترچه آماده به خدمت هستند باید در مدت اعتباری که دارند هیچگونه مهر غیبتی نداشته باشند.

مدارک مورد نیاز پروانه کسب

  • ارائه گواهی عدم سوء پیشینه

  • ارائه گواهی عدم اعتیاد به مواد مخدر از وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی

  • ارائه آخرین مدرک تحصیلی ( در صورت نداشتن گواهی تحصیلات ابتدائی )

نکته : در صورتی که شخص سواد خواندن و نوشتن داشته باشد هیچ مشکلی در اخذ جواز کسب به وجود نمی آید.

نکته: شهرداری در برخی از شرایط جواز کسب را صادر می کند.

  • ارائه کارت معاینه پزشکی

  • دریافت گواهی مبنی بر انجام کار تجاری ، اداری و کارگاهی محل واحد صنفی

  • ارائه مدارک تشکیل پرونده یا اوراق پرداخت مالیاتی ( بدهی مالیاتی باید به طور کامل پرداخت شده باشد )

  • تعهدنامه کلیه صنوف

  • فیش واریز مبلغ حداکثر تا سقف پنج برابر حق عضویت اتحادیه برای سال اول (حق ورودی)

  • ارائه گواهی صلاحیت فنی

  • تایید اداره نظارت بر اماکن عمومی نیروی انتظامی

  • ارائه 12 قطعه عکس جدید

  • ارائه فتوکپی شناسنامه عکس دار دو برگ ( ارائه فتوکپی گذرنامه برای اتباع )

مزایا جواز حقیقی و حقوقی

به طور کلی می‌توان گفت که جواز حقیقی و حقوقی تفاوت چندانی ندارند و مراحل دریافت آن‌ها نیز معمولا یکسان است. در ارتباط با هزینه جواز تاسیس می‌توانیم بگوییم که هزینه جواز تاسیس برای افراد حقوقی معمولا بیشتر است.
اما تفاوت اصلی جواز تاسیس حقیقی و حقوقی در این است که در مواقع اخذ وام بالای یک میلیارد تومان جهت واحد صنعتی مربوطه، جواز تاسیس حقوقی اعتبار بالاتری داشته و ترجیح داده می شود.

برخی از مزایای دریافت جواز تاسیس به شرح زیر می‌باشد :

• با در دست داشتن جواز تاسیس می‌توانید اقدام به تاسیس واحد های صنفی و تجاری دیگر برای شرکت و فعالیت خود کنید که این اقدام شما با داشتن جواز تاسیس با سرعت بیشتری پیگیری می‌شود.
• دریافت جواز تاسیس می‌تواند موجب تخصیص یافتن زمین در یکی از شهرک‌های صنعتی شود
• با دریافت جواز تاسیس می‌توانید تسهیلات دولتی را با بازپرداخت بلند مدت دریافت کنید.
• پس از بهره‌برداری از محصول می‌توانید مشمول معافیت‌های مالیاتی شوید.
• ثبت علامت تجاری و برند تنها با داشتن جواز تاسیس امکانپذیر است و بدون داشتن جواز تاسیس نمی‌تواند شرکت یا برندی را به ثبت برسانید.
• با داشتن جواز تاسیس می‌توانید در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی شرکت کنید.

در صورتی که اعتبار جواز کسب شما رو به اتمام است ، پیش از رسیدن تاریخ سر رسید می بایست نسبت به تمدید آن اقدام نمایید. جهت تمدید پروانه کسب می بایست مدارک لازم از قبیل:
اصل جواز کسب قبلی ، دفترچه عضویت ، جدیدترین پرداخت عوارض مشاغل شهرداری ، جدیدترین پرداخت مالیات ، کارت معاینه بهداشتی ، گواهینامه گذراندن دوره های آموزشی ، ارائه فرم رضایت محضری شرکا و ارائه کپی از مدارک شناسایی شرکای جدید (در صورت تغییر در شرکا) را ارائه داده و هزینه های مربوط به تمدید پروانه کسب را پرداخت نمایید.

به طور کلی اخذ پروانه کسب حداقل 500/000 تومان برای شما هزینه خواهد داشت و میتوان گفت هزینه اخذ جواز کسب بین 500/000 تا 2/000/000 تومان بسته به صنف مورد نظر می باشد. که این هزینه ها شامل هزینه حق ورود به صنف ، هزینه اخذ گواهی های نام برده و هزینه های جاری دیگر نیز می باشد.

سخن پایانی

برای ورود به بازار کسب و کار و راه اندازی مغازه نیاز به دریافت جواز کسب از صنف مورد نظر می باشد. در طول دوره های آموزشی نکات و مراحل دریافت جواز کسب به طور کامل آموزش داده می شود. شما می توانید با ثبت نام در دوره های آموزشی آموزشگاه مفید فرنود و دریافت گواهینامه فنی و حرفه ای به راحتی وارد بازار کار شده و پروانه کسب دریافت نمایید.
در طول دوره های آموزشی توضیحات کامل در مورد موارد حقوقی مانند شرایط نوشتن مبایعه و قولنامه خودرو ، نکات خرید و فروش خودرو سواری ، انواع تجهیزات شغلی ( دستگاه های دیاگ ، تسترهای رنگ آنالوگ و دیجیتال و انواع دستگاه های پولیشر ) و مراحل تعویض پلاک خودرو سواری آموزش داده می شود.

برای کسب اطلاع از دوره های آموزشی می توانید با شماره های 09398315929 و 02188255620 تماس یا به صفحه تماس با ما مراجعه نمایید.

گرفتن پروانه کسبآموزشگاه مفید
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *